Новини - 2021-11-10 07:25:36

Кирил Петков: Много е важно ИБГНИ да е в следващия парламент

Новини Кирил Петков: Много е важно ИБГНИ да е в следващия парламент

"Много е важно да имаме 121 депутати на промяната. Много е важно и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да е в следващия парламент. Много е ние да сме първа политическа сила. Ще се радвам и ако "Демократична България" имат повече гласове от ДПС. Ако това условие се изпълни ще имаме повече от 121 депутата на промяната.'
Това заяви съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Кюстендил, където се среща с лидера на ИБГНИ Мая Манолова. 
Ако харесвате и нас, и Кирил, то по-добре гласувайте за нас, каза шеговито Манолова,  а Петков отвърна с усмивка, че нейните депутати ще бъдат основополагащи, за да може да се стигне до 121. 
"Работим съвместно и знаем, че идеите ни са общи и вярвам, че ще стане и ударите, които ви отправят няма да успеят, а господин Борисов трябва да се примири с тази нова реалност", допълни Петков.

Манолова подчерта, че в последните дни натискът е най-вече върху най-малката партия, но въпреки това всички последни социологически проучвания показват, че формацията преминава 4-процентната бариера.
"Стана ясно, че ние не се предаваме, не се продаваме, не се страхуваме и шансът да има правителство на промяната е напълно възможно. Тъй като ние сме най-малки, ударите са основно насочени към нас, но дори и социологията на Борисов вече ни дава над 4%, които са нужни за прескачане на бариерата за парламента", коментира Манолова.