Новини - 2021-11-08 06:36:27

Камен Манев, "Продължаваме Промяната": Продължавам промяната, защото е важно младите и честни хора да виждат бъдещето си в България

Новини Камен Манев, "Продължаваме Промяната": Продължавам промяната, защото е важно младите и честни хора да виждат бъдещето си в България

"Продължавам промяната, защото е важно младите и честни хора да виждат бъдещето си в България."  - Камен Манев


Представяме ви Камен Манев - кандидат за народен представител от коалиция "Продължаваме Промяната" в 13 МИР - Пазарджик 

•        Г-н Манев, кажете ни няколко думи за себе си. Кой е Камен Манев?


Казвам се Камен, на 33г от София. Завършил съм бакалавър по икономика в Канада и магистратура по финанси в Испания. Работил съм и 2г в Чехия. В момента следвам магистратура Управление на Туризма в Софийския Университет. Имам над 10г стаж на ръководни финансови длъжности в големи български и международни компании в сферите на застраховането и информационните технологии. В момента развивам частен бизнес в сферата на туризма и недвижимите имоти. В свободното си време обичам да спортувам, да пътувам и да прекарвам време със семейството и приятелите си. 

•        Какво ви накара да се завърнете в България, а след добрите резултати в бизнеса да се насочите и към политиката?


 Относно връщането ми в България винаги въпросът е бил, не дали, а кога. През 2014г, след 7г прекарани в чужбина, получих добро предложение от голяма международна компания и решението беше лесно.


Щастлив съм, че за 5 години, заедно със съдружника ми успяхме да изградим една от най-големите фирми в България за управление на недвижими имоти с цел туристическо и корпоративно настаняване. Управляваме над 300 апартамента и къщи в 14 града и до момента сме настанили близо 55 хил гости в поверените ни имоти, но това са просто цифри. Истинският успех в бизнеса ни са невероятните млади хора, които работят при нас и ми вдъхват надеждата, че бъдещето на България е в сигурни ръце. Именно, желанието ми те да продължат да се развиват тук е една от основните причини да се насоча и към политиката. Готов съм да дам своя принос страната ни да се превърне в желано място за живот и кариерно развитие. 

•        Вашите основни опоненти не спират да натискат с темата за гражданството на Кирил Петков. Какво ще кажете на тях и на хората, които се отнасят скептично към този въпрос?


 Не можем да се сърдим на политическите ни опоненти, защото е нормално да не им е приятно, че има и почтенни хора, без зависимости, които имат желанието да влязат в парламента. В крайна сметка, след една седмица, всеки Български гражданин сам ще прецени, на кого да повярва.


Относно гражданството на Кирил Петков, моето лично мнение е следното: като човек прекарал 4г в Канада смятам, че Канада е една прекрасна и изключително уредена държава, която се грижи страхотно за своите граждани. Изключително много чужденци живеещи там имат желанието да вземат гражданство, но със сигурност са единици, тези, които се отказват от него. Може би именно това е объркало до такава степен канадските институции и администрация, за да им отнеме над 4 месеца да отговорят на искането на Кирил Петков, което е подадено в срок. Според мен, можеше съда да вземе тези неща предвид, но уважавам решението им. Мнението ми е, че ще е добре в бъдеще външно министерство да съдейства за получаване на по-бързи отговори от другите държави. За хората се съди по делата им и ако Кирил Петков не беше станал министър, със сигурност това нямаше да е в интерес на България.
•        Съставянето на правителство ще е изключително важно тази зима. Важно за България и българите. Ще съумее ли "Продължаваме Промяната" да обедини и поведе достатъчно партии, за да изпълни тази нелека мисия?


Аз смятам, че има достатъчно достойни и мислещи хора в другите политически партии и че ще се стигне до компромис в името на развитието и стабилността на държавата. Би било страхотно след около месец да имаме коалиционно правителство, с най-адекватните и почтенни хора на всички постове. 

•        Вашия основен приоритет, по който ще работите в следващото НС?


В България има много наболели проблеми като корупция, лоша инвестиционна среда и недоверие в институциите, но нещото, което винаги ми е било на сърце са развитието на детско-юношеския спорт и туризма в България.
•        Готов ли сте да осъществите промяната?


 

За да се стигне до видима промяна, трябва всеки Български гражданин да живее сякаш България е неговия личен дом и да се стреми да прави по нещо добро всеки ден, а не да чака някой с магическа пръчка да го оправи за 800 дни. Аз не обичам да чакам някой да ми свърши работата.


 

•        Моля довършете изречението: Обичам България, защото...

 Обичам България, защото е най-хубавата територия на света, а от всички нас зависи, да я направим и най-хубавата държава.