Общество и култура - 2021-09-26 09:50:33

Жоро Кръстев от "Изправи се" спаси книги и ги дари на читалище

Общество и култура Жоро Кръстев от "Изправи се" спаси книги и ги дари на читалище

Най-младият политик от пазарджишка област и бъдещ кандидат за народен предстявител  Жоро Кръстев успя да спаси от боклука огромно количетво книги, които дари на читалище "Христо Ботев" в Черногорово.  Попълнението в местния книжен фонд бе посрещнато с радост от кмета Димитър Вринчев и секретаря на читалището Мариана Малинова. Към тях Кръстев и негов приятел добавят и книги от своите лични библиотеки, с които дарението нараства до над 400 тома художествена, историческа и научна литература.


"Благодаря на кмета на с.Черногорово - Dimitar Krastev Vrinchev  и на ръководството на читалище ''Христо Ботев", че приеха тези книги и откликнаха на желанието ни да ги съхраним за бъдещи поколения!


Благодаря на моя приятел Дамян Дамянов, с който успяхме да спасим изхвърлените книги, добавихме книги и от нашите лични колекции.


Подарих на Читалището книга написана от мен - "Наръчник по подбор и управление на кадри". Надявам се творбите на Вазов, Йовков, Станев, Ботев и много други велики български автори да бъдат оценени.


Благодарим за топлото посрещане в с.Черногорово!", написа младият политик на своята страница във фейсбук. 


„Решихме да ги дарим там, тъй като читалището има една страхотно инициатива, с която редовно се мотивират деца да се събират в него, има изградена компютърна зала с Интернет достъп, и наличие на възрожденско и класическо четиво, а също така и модерно. Читалищата в България най-вече тези по селата не успяват да си закупят сами нови книги поради липсата на средства и основно разчитат на дарения от хората. Читалището ,,Христо Ботев“ в Черногорово е един добър пример за това как ръководството в лицето на г-жа Мариана Малинова се опитват да запазят културата с помощта на кмета Димитър Вринчев и местното население, се получава“. – заяви за pzdnes по повод на дарението Георги Кръстев.


„Иначе там е страхотен дом на българската традиция, съхраняват се изложени десетки носии и уреди за домашни потреби от традиционна необходимост като: вретено, станове и рало от плуг, котлета за вода и много други. Сигурен съм, че там е правилното място за тези книги и мисля, че не само читалището, но и местните и подрастващото поколение ще ги оценени.“ – допълни младият политик и благодетел пред местната медия.


Наскоро мениджърът на проекти в немската Dekra Arbeit Георги Кръстев издаде новата си книга "Наръчник по подбор и управление на кадри", с която постави началото на своя амбицизен проект да прокара първата магистратута по подбор на персонал в България. На представянето присъстваха интелектуалците Александър Грозданов и Димитър Попов, Кремена Йорданова, Петя Иванова и Иванка Милушеваи др. Трудът му бе представен от Цветанка Убинова и отразен от известния фотограф Цветозар Угринов, няколко местни и национални медии. 

Последни новини