Новини - 2021-03-02 09:40:30

„Изправи се! Мутри вън!“ регистрира своята гражданска листа в 13 МИР - Пазарджик

Новини „Изправи се! Мутри вън!“ регистрира своята гражданска листа в 13 МИР - Пазарджик

„Изправи се! Мутри вън!“ регистрира своята гражданска листа в 13 МИР - Пазарджик за участие в предстоящите избори за народни представители. Коалицията, създадена от Мая Манолова, ще бъде водена от олимпиеца Георги Мърков.
Мърков е роден на 5 април 1946 г. в с. Горно Вършило, Пазарджишко. Тренирал е борба в категория до 57 kg в СК „Локомотив“ (София) при треньора Георги Дамянов. Следва преминаване в СК „Левски-Спартак“ (София) в категория 62 kg при треньора Слав Славов. Налага се като титуляр през 1970 г.Сред "скромните" му спортните му постижения са:


бронзов медал на световното първенство в Едмънтън (1970).


световен шампион в София, европейски шампион в Катовице (1971).[1]


олимпийски шампион от летните олимпийски игри в Мюнхен през 1972 г. в категория до 62 kg.
Той е първият олимпийски шампион, който дарява медалите си на Музея на спорта при Националния стадион „Васил Левски“.
Преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и автор  на методическото ръководство за студенти по класическа и свободна борба „Основи на спортната борба“. „Доктор хонорис кауза“ на ВТУ „Тодор Каблешков“ (София). Бил е председател на Българския спортен тотализатор, областен управител на БСП в Пазарджик и народен представител в 42 Народно събрание. Има собствен бизнес. Отличен като почетен гражданин е на София, Пазарджик и Септември.На 2 юли 2009 г. е удостоен с орден „Стара планина“ I степен „за изключителния му принос за развитието на физическото възпитание и спорта“.Втора в листата на "Изправи се" е Кремена Йорданова, областен координатор на партията. Госпожа Йорданова е семейна с две деца, икономист по образование и експерт в сферата на застрахователното дело.На трето място в областната листа на "Изправи се! Мутри вън!" е Златка Цвеева, която се прочу с борбата си за по-чист въздух в Пещера. Друго нашумяло име, което виждаме в листата на Мая Манолова е Даниел Михайлов, който беше уволнен от Габровския театър заради активното си участие в протестите срещу кабинета на Бойко Борисов. Ето и цялата листа с кандидат-депутати на "Изправи се! Мутри вън!" за област Пазарджик:
 1. Георги Николов Мърков2. Кремена Миньова Йорданова3. Златка Петрова Цвеева - Анчева4. Нина Илиева Змийчарова - Димова5. Даниел Георгиев Михайлов6. Евелина Василева Рабаджийска - Тодорова7. Николай Василев Илиев8. Кемал Ахмед Байрактар9. Петър Георгиев Милушев10. Петър Илиев Пълев11. Диана Минева Георгиева12. Мария Петкова Арабаджийска13. Николай Цветанов Сираков14.Петя Деянова Стойкова


„Регистрирахме се. Време е да довършим започнатото и да отстраним едноличния модел. Време е за истинска подкрепа за обикновените хора и повишаване на доходите. Хората вече не искат Борисов. Хората искат да живеят в нормална държава, в която парите стигат до тях, има власт, която ги подкрепя в трудни моменти, има публичност, прозрачност, върховенство на правото, реформирана социална и здравна система“, коментира Мая Манолова.