Здраве и спорт - 2020-12-13 06:10:18

Излезе под звуците на "Притури се планината", би се достойно 9 рунда и загуби. Респект, Кубрате!

Здраве и спорт Излезе под звуците на "Притури се планината", би се достойно 9 рунда и загуби. Респект, Кубрате!

Тази нощ в зала "Уембли" в Лондон, под звуците на "Притури се планината",  Кубрат Пулев излезе на втория си поход към световните боксови висини.  Българинът се би смело и достойно, но за съжаление бе нокаутиран в 9 рунд от своя по-млад и физически изграден съперник Антъни Джошуа, който запази световните си титли в свръхтежка категория.


Първият рунд започна равностойно, а нашето момче успя да нанесе добри леви прави.


Във втория рунд Джошуа успя да нанесе няколко тежки удара на българина, а самият рунд завърши с тежки словесни престрелки.


Третият рунд бе силен за британеца, който на два пъти успя да свали Кобрата в нокдаун.


Доста по-добре се представи нашият в рунд четири, а опитите на световния шампион да приключи мача не успяха.


Петият рунд бе изнервен, боксьорите си размениха по няколко тежки удара, а Джошуа не издържа и започна да хвърля реплики към нашия.


Най-добър за българина бе шестият рунд, в който Пулев успя на няколко пъти сериозно да притисне британеца. Рундът бе спечелен от българина. 


Седми рунд отново премина с тежки размени на удари. Нашето момче успя да вкара няколко такива на младока.


В осмия рунд Кубрат Пулев започна да работи за нокаут, но защитата на Джошуа също беше на ниво.


Тогава дойде рунд девет, който се оказа последен за Кобрата, който тръгна в рискована атака и бе повален на два пъти-втория "фатално". Така Антъни Джошуа победи Кубрат пулев в девети рунд на битката за световния боксов връх.


Кобрата игра много мъжки и кораво на ринга, но младостта и химията си казаха думата. Не можем все пак да не отдадем дължимото уважение на Антъни Джошуа, който също се би мъжки, държа се що годе достойно и успя да победи нашето момче.


Малко след мача Кубрат Пулев се обърна към всички свои фенове в България и по света с кратък пост на своята страница във Фейсбук.


„Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата!“, написа Кобрата.


Снимка: LAP.bg