Свободно мнение - 2021-11-05 06:29:50

Ивайло Иванов, "Продължаваме Промяната": Обичам България, това е моята родина

Свободно мнение Ивайло Иванов, "Продължаваме Промяната": Обичам България, това е моята родина

Днес ви срещаме с още един млад и перспективен кандидат за народен представител, който е част от новата вълна в българската политика. Ивайло Иванов е родом от Панагюрище-град на антични съкровища и освободителни борби, където е избрал да се завърне след получаване на своето висше образование.  В Панагюрище Ивайло успява да създаде семейство и да изгради собствен бизнес. Описва себе си като добър и смел човек.Г-н Иванов, нека започнем с три думи, които  според вас ви представят  най-добре.

Добронамерен, мечтател, целеустременВашето мото е?

„Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж!“Живеете в Панагюрище-град на древни съкровища и национални революции. Кои са нещата, които връщат един млад човек в родното му място, след като получи своето образование в големия град, който предлага и по-големи възможности?


Всички работим, но в малкия град разполагаме с много повече време за себе си,  и за нещата, които ни доставят удоволствие, което според моите разбирания прави живота ни много по-качествен. Всичко се случва много по-лесно – спортуването, срещите с приятели, намирането на време да бъдеш със семейството си. Като комбинираме това с изключителната привилегия, която имам, този малък град да е точно Панагюрище, град с много силна икономика и впечатляваща история, общо взето поне на този етап от живота ми нямам никакви колебания, къде искам да живея.
Как се запознахте с Кирил Петков и Асен Василев? Какво е мнението ви за тях?


Следя изявите на Кирил Петков от повече от две години и винаги съм имал много положително мнение за него, не само заради това, че е интелигентен човек с ясна позиция по наболели за обществото въпроси, но и заради това, че е активен човек – обича планината, кара кайтсърф, нещо което много кореспондира с моето разбиране за готин лайфстайл.  С Кирил и Асен се запознах по време на кампанията и впечатленията ми от тях са много положителни, със сигурност се чувствам добре като част от този екип
Заявихте смелата амбиция да поемете управлението на България в изключително трудни и непредвидими времена. За какво ще работите вие в предстоящия мандат, след като поемете кормилото на държавата?


„Продължаваме промяната“ си поставя много цели при евентуално бъдещо управление, но лично моите надежди са насочени основно в три посоки:

спиране на безпадронното разграбване на публични средства, така бленуваната нулева корупция

създаване на добър бизнес климат, така че българите в чужбина да започнат да се завръщат и заедно да направим България още по-добро място за живот

хората от бизнеса, а и всички останали българи най-накрая да намерят спокойствие, да се изразяват свободно, да не се притесняват от натиск, да не мислят толкова за политика и да намират повече поводи за усмивка.
 Как приемате тезата, че Кирил и Асен са поредните спасители, към които българският народ протяга ръка с надежда за промяна?


Винаги съм се разграничавал много от тази теория със спасителите. Първо философията ми за живота е такава, че не разчитам на никой да ме спасява – всичко е в моите ръце, ако положа нужните усилия, и си свърша добре работата, няма как да не живея добре. Второ Кирил и Асен само за няколко месеца, показаха как, когато човек е добронамерен, много лесно може да се спрат основните корупционни течове в държавата и работата в министерствата да се организира с изпитани практики от корпоративния свят. В тях няма нищо свръхестествено, това са хора, които просто искат да си свършат добре работата и знаят, как да го направят.
Моля довършете изречението: Обичам България, защото...


 Обичам България, защото това е моята родина, защото тук са родени всички хора, които някога съм обичал.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Последни новини