Свободно мнение - 2021-08-27 12:42:53

Георги Марков: Мандатът на БСП е менте

Свободно мнение Георги Марков: Мандатът на БСП е менте

      Георги Марков

МАНДАТЪТ НА БСП Е МЕНТЕ. 

МИЛА КОРНЕЛИЯ, ХВЪРЛЯЙ КЪРПАТА, МОЛЯ ТИ СЕ, НЕ НИ СПАСЯВАЙ! 


Нормално беше БСП да стане трети мандатоносител. Тя издигна Румен Радев за президент, подкрепи го и за втори мандат. Радев си е откритие на Корнелия /чрез някогашния президент на "Локо София"/. А и БСП е трета по големина парламентарна група. Червеният Румен Радев се деполитизира формално през 1990 г., когато президентът Желев внесе законопроект за деполитизацията на армията и полицията, и Великото народно събрание го прие. 


Мандатът на БСП обаче е менте. Партията е с едва 36 депутати - най-малко след 9 септември 1944 г. Понесе десета поредна парламентарна загуба от Бойко Борисов. Победи я и Слави. С 365 хиляди гласа едно време едвам се влизаше в парламента, а като извадим 15 - 20 хиляди от АБВ и коалиционните партьори, БСП беше разгромена на последните избори. 


Според г-н Райчев, БСП най-после "не била в изолация". Аз пък мисля, че е изпаднала в небивала изолация, защото се изолира от милионите си избиратели. С комичните 36 депутати едно дърво на Бузлуджа ще им стигне да се скрият на сянка. 


Щели да разговарят с други партии, ама без ГЕРБ и ДПС. Слави пък не ги иска за мандатонотител. Излиза, че БСП ще разговаря с ветеранките на комунистическата партия - Мая и Таня, техни другарки, по-червени от Корнелия, която бе от СДС. А може и с Христо Иванов, нали е бойкикиевото червено-армейско момче. 


Ако наистина г-жа Нинова, която я уважавам, защото е против Истанбулската конвенция, наистина се притесняваше от чумата, мигрантите, високите цени /а то си е за притеснение/, трябваше да се сети и да предложи широка коалиция - правителство "Попов" /пък каквото стане/. Не се е родил фокусник, който може да спаси България от предстоящата национална катастрофа без ГЕРБ, която още 2 години ще управлява 5 млн. българи на местно ниво.  


Другарки и другари, хвърляйте кърпата по-бързо, че ни чакат много избори до дупка. Да се сложи край на тази парламентарна агония, на болонките, дебелите задници и т.н. 


Колкото пъти БСП е тръгвало да ни спасява, все национална катастрофа е ставало.