Свободно мнение - 2021-07-09 16:08:24

Георги Кръстев, ИМВ: Пазарджик е дом на гостопримени хора. Тук се чуствам вкъщи и щастлив

Свободно мнение Георги Кръстев, ИМВ: Пазарджик е дом на гостопримени хора. Тук се чуствам вкъщи и щастлив

Георги Кръстев е на 23 години, роден в Пазарджик, но е прекарал по-голямата част от живота си в Австрия. Ненавършил още 20 години, сам решава да се завърне в България, а семейството му остава във Виена. Определя себе си като добър човек, който обича да помага на другите, честен и амбициозен, и голям родолюбец. Работи като мениджър на проекти към световна компания за подбор на персонал.Господин Кръстев, поздравяваме ви и се радваме на смелото ви решение да се приберете в България. Какво ви върна тук?


Преди всичко природата и топлината, която се намира у българите, спокойствието и най-вече желанието ми да се върна и развивам в Родината ми, никога не съм се чувствал на място в Австрия или където и да било извън България.
България по-хубава ли е от Австрия?


Разбира се, това е най-прекрасната страна, това е страна с хилядолетна история, страната, която никога не е губила знамето си в битки, страна на един горд народ, страна на народ с несломим дух.Вие сте най-младият кандидат в листата на “Изправи се! Мутри вън!” за област Пазарджик. Какви са предимствата на младостта в политиката?


Предимствата на младостта в политиката са, че тя не е опетнена, тя не е оцветена партийно, тя докарва иновациите и тенденциите на бъдещето със себе си. Предимството на нейното участие е, че кара младите да се замислят и да излязат да гласуват, кара ги да поемат отговорност.Млад и амбициозен мъж сте, смятате ли, че България дава адекватни и равни възможности на младите хора?


Разбира се, нашето образование е много по-стойностно, иновативно и много по-добро, аз надградих Австрийското си образование в България. В чужбина е видно за всички, че Българите владеят по няколко езика, също така е видно, че ние не се отказваме и когато не успяваме да разрешим дадена проблемна ситуация просто импровизираме докато не разрешим проблема. От тази гледна точка инвестират и все повече ИТ компании и кол центрове в България. В България над 70% от работещите в чуждестранни компании са студенти.
Защо Мая Манолова-как ви спечели тази жена и защо я последвахте в политиката?


Г-жа Манолова доказа, че корупционните схеми могат да бъдат осветени, тя доказа, че изпълнява обещанията си, като Омбудсман на България, беше много активна и защитаваше народа от редица нередности и от произвола на редица дружества и ЧСИ-та, след влизането и в Парламента и създаването на комисия за разследване на бившето управление бяха извикани хора на разпит и бяха доказани редица злоупотреби със служебното положение, търговия с влияние и корупционни схеми.От ранна детска възраст следя политиката – за мен е редно всеки да е наясно и да се интересува от това какво се случва и как се изхарчват нашите данъци, редно е всеки да е наясно какво се случва в страната ни. Винаги съм искал няколко неща за България, по-високи доходи, по-големи пенсии, възможност за развитие и разнообразие в професиите и образованието, стабилна и достъпна за всички здравна система и разбира се, технологичен и иновационен прогрес. За мен е важно младите хора да бъдат изслушвани и да имат възможността да участват активно в политиката и промяната на България, демокрацията е един подарък за нас и наше право, ние трябва да отстояваме това право и чрез гражданската платформа Изправи се, Мутри вън! това е възможно. 
4 основни приоритета, по които ще работите в следващите 4 години?


Развитие за региона и областта ни, подкрепа за малкия и средния бизнес, както и подкрепа за животновъди и земеделци, достойни пенсии и адекватни заплати и стандарт на живот и за здравеопазване достъпно за всички.
Няколко думи за родния ви град Пазарджик?


Градът ни има дълга история, вървейки из него,  всеки има допир до нея, независимо дали се разхождаме по канала или си купуваме плодове и зеленчуци от градския пазар. Пазарджик е един страхотен град със стратегическо географско разположение, с много възможности за извличане на дивиденти от него, Пазарджик е дом на гостоприемни хора, съхраняващи традициите ни, тук се чувствам вкъщи и щастлив.
Твърде вероятно е вашата партия да стане част от следващото управление на страната. Ще съумеете ли да боравите правилно с властта и да не се поддавате на сладките и изкушения?


Ние сме гражданската платформа на обикновените хора, всеки от нас знае колко е трудно да си изкарва прехраната, всеки от нас е обикновен човек работещ от сутрин до вечер за нея, всеки от нас е професионалист в областта, чрез която се изхранва, ние сме честни и почтени хора, и сме се заели с изкореняването на корупцията от България, с търсенето на сметка на всички онези, които злоупотребиха със служебното си положение, и на всички онези, които ощетиха народа ни и България! Ние сме професионалисти и сме неподкупни, заставам зад това с името си.Ще има ли ревизия?


Разбира се, ревизията продължава и този път ще има не една, а три комисии за ревизия на управлението на ГЕРБ.
Първото нещо, което ще направите, когато минат изборите?


Ще започна да изпълнявам обещанията си!

Свободна медия - 09. 07. 2021