Новини - 2021-11-18 06:28:25

Фейсбук група в Турция агитира да се гласува за проф. Герджиков на балотажа

Новини Фейсбук група в Турция агитира да се гласува за проф. Герджиков на балотажа

Екип на колегите от Novini.bg е попаднал на интересен пост във Фейсбук група в Турция.


Членове в нея призовават открито да се гласува за кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, като се посочва и номерът на бюлетината.


Припомняме, че по-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че ДПС е взело решение коя президентска двойка ще подкрепи на балотажа. Лидерът Мустафа Карадайъ обаче не посочи конкретно име.


Той очерта обаче профила на този кандидат за президент. Любопитно е, че то съвпада именно със заявеното от проф. Анастас Герджиков по време на предизборната му кампания.


Мая Манолова призова малко по-рано днес българите да излязат да гласуват на балотажа за президент, за да не бъде избран следващият президент с гласовете от Турция. Тя предупреди, че се очаква сериозен организиран вот в Турция в подкрепа на Анастас Герджиков, а на изборите на 14 ноември сме наблюдавали откровена намеса на турската държава.


Същия призив към българите отправиха Ивайло Шотев и Петър Куленски от "Продължаваме Промяната", които заявиха своята подкрепа към Радев. Те апелираха към всички, които искат истинска промяна да изляза и да гласуват в неделя, за да не допуснем в неделя Турция да определи следващия президент на България.Източник: Novini.bg/Моят Пазарджик-фейсбук група