Новини - 2021-11-10 06:50:16

Евгени Найденов, "Продължаваме Промяната": България има огромен потенциал, който е крайно време да бъде впрегнат в полза на обществото

Новини Евгени Найденов, "Продължаваме Промяната": България има огромен потенциал, който е крайно време да бъде впрегнат в полза на обществото

Евгени Найденов е кандидат за народен представител от коалиция "Продължаваме промяната" в 13 МИР-Пазарджик. Той е спортен мениджър. Завършил е в Гренобъл, Франция. Работи като футболен агент с академията на Хебър Пазарджик и като спортен коментатор в БТВ. Зададохме му няколко важни въпроса за промяната в политиката, за трудните ситуации и за България:• Г-н Найденов, казват, че политиката е нечиста игра. Как човек като вас се насочи към нея?


• Ще използвам терминологията от футбола, тъй като той е целият ми живот. Когато се играе нечисто трябва да се отвърне на такъв стил с технична и интелигентна игра. Нагледахме се през всички тези години на така наречения преход на аномалии от всякакво естество, които някои хора се опитват да ни втълпят, че трябва да са и са в графата нормалност. Но те не са и всички трезвомислещи хора го знаем. Защото съсипаното и неработещо здравеопазване, неефективното образование, липсата на нормална икономическа среда, задушаването на малкия и среден бизнес, напускането на България с еднопосочен билет на младите и можещи хора, подигравката с българските пенсионери… са всичко друго, но не и нормалност. България има огромен потенциал, който е крайно време да бъде впрегнат в полза на обществото и гражданите, а не за лични цели и интереси. Насочих се, защото дойде моментът, в който трябва да се промени модела : „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Не се ли направи сега, нямаме правото да се оплакваме. Промяната идва с действия, а не с коментари и статуси в социалните мрежи. Във всяка една сфера на живота, човек не бива да е един обикновен зрител. Има ли възможност да промени нещата към по - добро, трябва да го направи.
• Продължавате промяната заедно с Кирил Петков и Асен Василев. С какво ви спечелиха за каузата си?


• С визията как трябва и може да изглежда България и по какъв начин това може да се постигне. С факта, че са интелигентни хора и за малкото време, през което бяха част от служебния кабинет, свършиха повече отколкото бивши управляващи за цял мандат. С това, че наистина искат да променят нещата към по-добро и са вложили усилията си именно в тази насока.
• Кои са основните приоритети, по които ще работите в следващото НС? 


• Един основен, а именно по-качествен живот за българските граждани, колкото и клиширано да звучи. В основата му са залегнали работещо здравеопазване, в което пациентът не е ходеща касичка, качествено образование, в което се стимулира креативността, мисловния процес, а не следването на рамките и икономически растеж, който да даде възможност на българите да имат достойни доходи, отговарящи на усилията и компетенциите, с които разполагат.Вече в сферата на спорта, която е и моя специалност има доста за вършене. Но да кажем, че на първо четене трябва отново да издигнем масовия спорт на пиедестал и да стимулираме младежта в тази насока.
Много от хората смятат, че ситуацията в момента е безнадеждна. Вие как се справяте с такива ситуации, в които другите ви казват, че няма надежда?


• Винаги има надежда, винаги. Мобилизирам всичките си ресурси на всички нива, за да покажа на хората, че надежда има. Ще ви дам и конкретен пример от личния ми живот. На 16 години като юноша на Вихър Горубляне се контузих и страдах ог така наречената футболна болест. Доста неприятна контузия, която в моя случай беше в обострен стадий. Много хора и медицински специалисти ми казваха, че ще трябва да спра с футбола и съм приключил с играта. Опитах какви ли не лечения на травмата, две календарни години отсъствах от терените, но се завърнах и станах студентски шампион по футбол във Франция със спортния факултет на Марсилия през сезон 2007/2008. В трудните моменти се сещам за това и си казвам, че отново ще преборя препятствията, тъй като трудностите се изправят на пътя на силните и на хората с характер.
• Предстоят ни тежки времена, в които ще трябва да избираме силни лидери. Каква е вашата сила?


• Бих казал, че най-вече постоянството и целеустремеността ми изграждат моята сила. Боря се докрай, когато започна дадено начинание, проект, действие. Такъв съм както в личния си живот, така и на професионално ниво.
• Моля продължете изречението: Обичам България, защото...


• Обичам България, защото тук съм се родил, тук съм направил първите си крачки, тук съм израснал, тук съм  изпиталтръпката от първата си любов, тук съм създал и създавам приятелства, тук съм  мечтал и продължавам да го правя, тук се боря и искам тук хората да живеят и работят в една нормално устроена държава. Защото България е нашата родина и ние трябва да се борим за нея.