Новини - 2020-06-16 12:17:38

Екоминистърът: Няма да спра проекта на Алепу. Може би ще стане много хубав хотел

Новини Екоминистърът: Няма да спра проекта на Алепу. Може би ще стане много хубав хотел

"Едно от най-хубавите неща в България е, че сме осигурили около 3 милиарда за водоснабдяване и канализация, обаче важно е Алепу! Ми... ще отговора (...) Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че това ви е мерак на всичките. Да ходя като една екологична бухалка и да спирам навсякъде кой каквото не му хареса."Така, видимо подразнен от въпроса за строежа до Шофьорския плаж на нос Хумата, екоминистърът Емил Димитров реагира на въпрос на журналисти в Бургас за скандалния проект.„Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. (…) Има един инвеститор, който прави него – не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него", добави Димитров.


На въпрос как би реагирал, ако се стигне до обжалване в съда и трябва да се издаде ново разрешително за строеж, Ревизоро отговори:

Ако Вие се разведете и ми предложите брак, не съм сигурен, че аз ще го приема, но това е "ако". Когато дойде "ако"-то, ще разговаряме. Може Вие да сте свободна, може аз да съм зает."Въпрос за предстоящото гледане и протест за Закона за биологичното разнообразие пък провокира следния отговор на министъра:

Много хубаво! Около стотина въпроса си пригответе, ако може един ден да прекарам при вас. Все пак хората, кметовете чакат, но това е добре. Друг път, нали знаете, че то интервюто е възможност, не е задължение? Но понеже питахте... Този закон от две години седи и чака и никога не могат да се наредят какво точно да правят. Ние съкратихме и по мое желание премахнахме голяма част от текстовете в законопроекта и оставихме само необходимите, без които не може да има и закон. В момента, в който отменихме страшно много параграфи и се съобразихме с мнението на всичките и се видя, че този законопроект ще влезе в Министерски съвет, съответно в зала, сега се намират хора, които се чудят как ако може по някакъв начин да го рестартират и пак да нямаме закон.Екоминистърът не хареса и въпроса дали във Варненския залив се изливат мръсни води и дали това води до отлив на туристи:

Сега... не знам дали има мръсна вода и дали заради мръсната вода... не ми формулирайте въпроса и отговора. Нито раздавам син флаг, нито кафяв флаг по българското Черноморие.


На молба на журналистка да го запише отделно след края на брифинга, министърът иронично отговори: "Ма разбира се, ей там има една жена, дето бърза за влака, ако може, и нея да изчакаме..."Източник: OFFNews.bg


Снимка: Веселин Боришев - Клуб "Z"