Новини - 2021-01-04 18:28:03

ДПС няма да подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат?

Новини ДПС няма да подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат?

Начело с Мустафа Карадайъ централният съвет на ДПС прие днес политическа  декларация, в която се казва следното:


„Всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание – избор за настоящето и бъдещето. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата. 


Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз. 


Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката. 


Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. 


Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години. 


Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие. С идеи и аргументи в една толерантна кампания. 


Ние от ДПС имаме какво да предложим на българските граждани, имаме и идеите, програмите и кадрите. В конкурентна среда ще издигаме нашите кадри и веднъж като ги издигнем, ще ги подкрепим, защото те ще защитават тезите и програмата на ДПС. 


А това е програмата, с която България ще получи своя шанс да постигне ускорено догонващо икономическо развитие.“