Общество и култура - 2023-12-15 08:54:59

Докторът на Щастливите Усмивки: Д-р Гагов и неговия път към вярата, надеждата и любовта

Общество и култура Докторът на Щастливите Усмивки: Д-р Гагов и неговия път към вярата, надеждата и любовта

В деня на Доброто и обществената отзивчивост, както самият той нарича тези дни, д-р Георги Гагов и приятели организираха уникално преживяване за сладурите от дома за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Пазарджик. Под слънчевите песни на прекрасните деца от дома, ежегодната кампания "Дари коледна играчка, дари усмивка" събра хора с добри сърца, които обединиха усилията си, за да направят една особено специална изненада за тези малки герои.
И тази година събитието бе изпълнено с радост и сълзи, а нашият приятел и съгражданин д-р Георги Гагов за пореден път се утвърди като като човекът със сърцето, което лекува.
Но и малките мили сърца на децата от дом "Вяра, Надежда и Любов" бяха приготвили вълнуваща Коледна програма, поднесена с магия и топлина. Изпълнени с радост и нетърпение, те създадоха нещо специално за своите очаквани гости. С песни, танци и усмивки, децата пренесоха духа на вярата и обичта, дарявайки на всички присъстващи незабравими моменти на топлина и сърдечност.
Организирана за поредна година от д-р Георги Гагов, който превърна Дните на доброто в традиция, кампанията и този път събра негови приятели и съмишленици, които по неговия пример последваха пътя на добротворчеството. Подаръците долетяха директно от Лапландия и самите Дядо Коледа и Снежанка раздадоха усмивки и радост на всяко дете, а един от гостите със сълзи на очите нарече организатора "Докторът на щастливите усмивки".
Към прекрасната инициатива на доктора, организирана съвместно с фондация "Човечност и грижа" в лицето на Любомира Сребрина, Кети Шопова,  д-р Шопов и Гери Куртакова, се включиха също така  и добротворци, приятели и общественици начело с чудесните Петър Куленски - кмет на община Пазарджик, господин Благо Солов - един от големите добротворци в България, любимата на всички д-р Елисавета Генчева, Вики Вачева, Надежда Михайлова, Атанас Шопов, Иван Папазов, госпожа Спасова, Цвятко Луджев, който също винаги е на първа линия, деца и ръководители от Общинския детски комплекс в Пазарджик, деца и ръководители от представителен танцов състав "Чавдар" и много други хора с милосърдни сърца, които вероятно пропускаме, но радостта и респекта са и за тях. 
Специални гости на събитието бяха също така любимите на всички българи Асен Блатечки, Койна Русева, Богомил Грозев и Тодор Тодоров, които заедно с децата посадиха и украсиха “Елхата на Добротата” и така символично посадиха заедно Вяра, Надежда и Любов. Д-р Гагов сподели своите мисли по повод благотворителната кампания: 

"Тази инициатива не е просто за предоставяне на подаръци, а за създаване на специални моменти и усещане за обич и подкрепа. На прага сме на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово и днес в ДЦДУ "Вяра ,надежда и любов" за поредна година успяхме да зарадваме децата и младежите с едно незабравимо Коледно тържество и страхотна празнична атмосфера ,като Дядо Коледа и Снежанка подариха много подаръци пълни с лакомства, детски книжки ,флумастери, пастели, плодове и други изненади. Нашите специални гости в лицето на актьорите Асен Блатечки, Койна Русева, журналиста Богомил Грозев и криминалния психолог Тодор Тодоров посадиха коледна елха, която децата украсиха с голямо желание и любов. Нейните вечно зелени цветчета са символ на безкрайността  и дълголетието и тя се е  утвърдила в християнските традиции като символ на семейното единство и Коледен дух. Искам да благодаря сърдечно на моята съпруга, както и на моите приятели от фондация "Човечност и грижа" в лицето на Любомира Сребрина, Д-р Шопов и Гергана Куртакова, както и на Лили Гочева, без чиято  помощ и съдействие това  събитие нямаше да добие такъв мащаб. Разбира се благодаря на нашите гости - кмета Петър Куленски, общинските съветници Благо Солов ,Атанас Шопов, Стоян Павлов, Д-р Елисавета Генчева, както и многобройните ни гости и приятели, на директорката на дома г-жа Гергана Васева ,на всички служители на ДЦДУ "Вяра, надежда и Любов" и не на последно място огромни благодарности на всички дарители и хората ,които указаха подкрепа си и повярваха в нас. Добрината е фундаментална морална ценност, която ни прави "човеци " и може да се раздава безвъзмездно. Пожелавам на всички Светли Празници!"
Този прекрасен акт на доброта не само разтърси сърцата на децата, но и вдъхнови общността. Времето и отдадеността, посветени на тази благотворителна кауза, потвърдиха, че в сърцата на хората има нещо по-силно от всяка трудност - има силата на обичта и грижата, които могат да направят света по-добро място за всички нас.

Последни новини