Новини - 2020-10-15 11:44:49

Депутати от ГЕРБ и БСП се сбиха покрай дебата за Цвета Караянчева

Новини Депутати от ГЕРБ и БСП се сбиха покрай дебата за Цвета Караянчева

Дебатът около искането за оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева, който се проведе по-рано днес ще се запомни най-вече с това, че ГЕРБ и БСП стигнаха до физическа саморазправа. Ябълката на раздора станала не самата Караянчева, а колкото и абсурдно да звучи, папка, в която се съдържало изказването на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. 


Съпартиецът му Младен Шишков обяви от парламентарната трибуна, че докато Гърневски си чакал реда за изявление, социалистът Драгомир Стойнев му взел папката и я предал на своя колега Георги Гьоков, който тръгнал да си излиза с нея от пленарната зала. Маноил Манев от ГЕРБ пробвал да го спре и в кулоарите на НС нападнал Гьоков, разказа депутатът от БСП Антон Кутев пред "Сега".Според управляващите обаче отговорността за битката била на социалистите. "По най-безогледен начин г-н Гьоков започна да се съпротивлява. Нещо повече – 6 човека от групата на БСП се нахвърлиха физически върху колегата Манев", разказа развълнуван Шишков. После добави: "Колегите от БСП имат навика да крадат не само физически, но и интелектуална собственост."
Антон Кутев обаче сподели друга версия - че Манев бил доста агресивен и няколко квестори са се опитали да го озаптят, но безуспешно. Станало меле между депутатите, но според Кутев нямало сериозно пострадали бойци.Самият Спас Гърневски получи безпроблемно възможност да говори от трибуната. Оттам той се впусна в цветисти и апокалиптични описания на искането за оставката на Цвета Караянчева - "сатанински политически пир по време на чума" и "безпрецедентен антибългарски заговор на национални предатели".


Източник: СЕГА(segabg.com)

Снимка: БГНЕС