Свободно мнение - 2020-07-29 09:31:45

Децата си искат бъдещето

Свободно мнение Децата си искат бъдещето

Преди 30 години и ние бяхме на площадите. Радвахме се на промяната, събаряхме стени, скандирахме, викахме, искахме … 


Искахме от останките на безвремието, наречено „комунизъм“, да изградим една нова, модерна  България. 


България на справедливост и равни граждански права, с Конституция и закони, пред които всички да са равни и които да гарантират спазването на демократичните правила.


България, която се гордее със своето минало и гледа смело в бъдещето, като достоен член на европейското семейство.


Днес на площадите са нашите деца и внуци. Млади, пълни с енергия, смели, усмихнати… Обиколили света и познали други държави и обществени правила. За разлика от преди 30 години, днес децата ни са пътували много, учили са навън, чели са и знаят, какво искат. Те не просто не харесват нашите премиер, министри, корумпирани кметове, защото са корумпирани ….


Децата ни искат да живеят в по-добър свят! Искат си бъдещето такова, каквото си го представят. Властта ги гледа гузно от хладните си кабинети как обикалят улици и площади и с половин уста им отговаря – „Ама ние сме избрани според правилата, имаме право да управляваме още.“


Може и да сте избрани според правилата, но не разбрахте най-важното:  Децата вече не харесват тези правила и искат да напишат нови! След като старите правила позволяват нечестни и манипулирани избори. След като позволяват неграмотния да определя съдбата на всички. След като позволяват на простака с власт да краде или да нарушава безнаказано закона, дали правилата не са грешни ?


Децата искат да вземат бъдещето си в своите ръце. Управляващите не искат.  Ако трябва да избираме на чия страна да застанем, изборът няма да е труден. „Скъпи“ управляващи, идете си с мир и оставете децата ни да поправят нашите грешки!


Автор: Благо Солов

Последни новини