Новини - 2021-06-29 17:44:44

Бойко Борисов: Моето обещание към всички лекари, сестри и санитари е двойно увеличение на заплатите им. И ще го изпълня!

Новини Бойко Борисов: Моето обещание към всички лекари, сестри и санитари е двойно увеличение на заплатите им. И ще го изпълня!

"Двойно увеличение на заплатите на медиците. Това е моето обещание към всички лекари, сестри и санитари. И ще го изпълня! Както изпълних ангажимента си за двоен ръст на учителските възнаграждения, за което осигурихме близо 1,4 млрд. лв. През последната година и половина медиците са нашата армия срещу вируса. Армия, с която победихме и минахме през пандемията най-леко. Но слаби генерали рискуват спокойствието и на медиците, и на хората със своето престъпно безхаберие за ваксинацията", това заяви пред симпатизанти във Варна бившият министър-председател Бойко Борисов, който е на предизборна обиколка в областта. Според Борисов: "Когато атовете се ритат, магаретата по-добре да стоят настрана. Наричали са ни всякак, но не и терористи. Сценаристите и г-н Тошко дали знаят, че шефът им е водил "терорист" в Учиндол, за да се похвали с него? Заседнали сме в гърлото на превратаджиите на Радев. И стигат до крайности, само и само да се отърват от нас. Само ние им пречим на плановете. Затова е много е важно пак да победим. Заради демокрацията, този път тя е залогът!"
"Изчегъртаха и магистрала „Хемус“. Край! А с това изчегъртаха и бъдещето на Северна България. Защото без магистралата Северът не може да настигне Юга. Без народът да им е дал власт, министрите на Румен Радев като класически (бивши) комунисти взеха парите, които друг е изкарал. Взеха ги, за да прикрият управленската си немощ! А с тях "Хемус" беше необратим проект. Всичко беше предплатено. До 3 години от София до Варна щеше да се пътува само по магистрала. Още не е късно обаче! България има гражданско общество. То е последната надежда за "Хемус", допълни Борисов, възмутен от действията на служебния кабинет.