Новини - 2021-10-28 06:38:10

Борисов за решението на КС: Радев е знаел, но имаше наглостта да иска делото да се прекрати

Новини Борисов за решението на КС: Радев е знаел, но имаше наглостта да иска делото да се прекрати

Радев е знаел за двойното гражданство на Петков, но имаше наглостта да иска делото за указа за назначаването му да се прекрати. Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира пред медиите решението на Конституционния съд, с което се обявява указа на президента Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката за противоконституционен.


"Основният закон на България е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е?", попита риторично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод решението на Конституционния съд."Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар", избухна Борисов. 


"Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", продължи лидерът на ГЕРБ. 


Въпросът е да се покаже кой е по-добрият - ние сме по-добрите, изтъкна Борисов. 

 

По думите му Радев може и да не е знаел, но като е разбрал,  е трябвало да каже, че е направил грешка. "Янев може и да не е знаел, но неговият началник Радев е знаел", отсече бившият премиер. 

 

Според лидера на ГЕРБ е имало възможност в миналия парламент да се промени това условие за двойното гражданство.


 

"Щяхме да го подкрепим в парламента всякак, но те се занимаваха с закона за НСО", недоумява той.

 

"В следващия парламент сме готови да търсим конституционно мнозинство по тази тема и да не се налагат повече такива конституционни казуси. Искам го (Радев) на политическата сцена, за да видим кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние", завърши Борисов.


Източник: Епицентър