Новини - 2020-06-04 10:33:58

Борисов поиска смяна на КЕВР

Новини Борисов поиска смяна на КЕВР

"Не искам да си представям какво щеше да се случи, ако и ние като Швеция трябваше да признаем евентуална грешка с мерките срещу COVID-19. Българите обаче бяха дисциплинирани, спазваха ограничителните мерки и затова се спасихме. По време на извънредното положение индустрията ни много бързо се реорганизира и започна собствено производство на защитни облекла и предпазни средства.

Към настоящия момент имаме 42% намаление на цената на газа и то със стара дата след преговорите с „Газпром“. Темата с евентуалното увеличение на цените на парното ще бъде детайлно обсъдена и дори обмисляме смяна на ръководството на КЕВР."


Това написа премиерът на личия си профил във Фейсбук, а малко по-късно направи остър коментар пред журналисти, определяйки че КЕВР правят глупости: 


"Ще обсъдя с колегите смяна на ръководството на КЕВР и без това им е изтекъл мандатът, защото не може през една-две седмици да правят такива глупости. Говорят за бъдеще време ако станело нещо еди-какво си. Още днес ще се опровергае прогнозата за 20 процента увеличение на парното." - каза  Борисов и припомни още веднъж, че е постигнал намаление на цената на газа с повече от 42%.


На среща с Националния оперативен щаб за борба с коронавируса по-рано днес Борисов обяви, че спира брифингите, но щабът ще продължи да работи до 31 декември 2020 година. Актуални данни за епидемията ще се предлагат на специализирания информационен сайт, а идеята да се спрат брифингите е да не се напряга излишно народът. Ето какво още каза той:


"Някак си това непрекъснато включване на щаба създава чуството за безпокойство. Повтарям, че трябва да се научим да живеем с този вирус, той не е утихнал, но ние чисто психологически искаме да се върнем колкото се може по-бързо към нормалния начин на живот. Това е добре и за финансите, и за икономиката, и за всички сектори."


Накрая премиерът Бойко Борисов благодари на всички българи за тяхната дисциплина като не пропусна да спомене и лекарите, сестрите, лаборантите, полицаите, социалните работници и всички останали, които са дали своите усилия на своя трудов пост в борбата срещу коронавируса. "Ние се справихме прекрасно!" , заключи Борисов.