Новини - 2021-11-09 13:00:07

Борисов: Подготвени са 600 фалшиви карти за гласуване, които ще се използват в изборите. Давам Рашков на съд

Новини Борисов: Подготвени са 600 фалшиви карти за гласуване, които ще се използват в изборите. Давам Рашков на съд

"Няма католици, няма православни, Рашков и МВР репресират всички". 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред стотици жители на Раковски, които го посрещнаха пред църквата “Пресвето сърце Исусово” в града.Борисов пристигна в града, след като стана ясно, че десетки служители на комуналното общинско предприятие са били привикани в "Икономическа полиция" - Пловдив. Хората подписват протоколи, че няма да участват в купуване и продаване на гласове, както и да извършват престъпления по време на изборния процес.


 

Хората в града се оплакаха от предизборния терор на Бойко Рашков, който е придобил чудовищни размери в града им в последните дни. Привиквани и посещавани в домовете им от полицаи са и редови граждани.


 

Всички са притискани с въпроси дали участван в купен вот, принуждавани са да дават сведения за свои съседи или приятели, като за всичко това няма нито официални призовки, нито писмени обяснения, няма и обвинени. Всичко ставало устно, за да не могат хората да търсят правата си в съда.
Борисов бил информиран за репресии над обикновени хора и дошъл на място да ги подкрепи. 


 

Представителите на местното общинско пътно предприятие разказаха пред Бойко Борисов, че са репресирани и привиквани в полицията. Лидерът на ГЕРБ попита гражданите дали са карани да подписват някакви документи.


 

"Няма католици, няма православни, те репресират всичко", каза бившият премиер. Гражданите разкриха още, че са призовавани за днес да бъдат разпитани.


 

"Мисля, че стана ясно демокрацията на Радев какво е. Петя и Нанков ще ги викат, за да ги разпитват. Ще отидат само за да ги снимат. Аз преди 10 минути ѝ казах (на Петя Аврамова) да каже на тези, които искат да я разпитват, да им каже да ѝ изпратят призовка или да отиде в понеделник. Тя сега трябва да си остави кампанията, за да прави на Радев сеир", каза Борисов."Има по-притеснителни неща, които излизат всеки ден наяве. Вчера вечерта правителството на Румен Радев за пореден път изтегли още половин милиард дълг. Задължи младите хора в България с още половин милиард. Промяната така продължава, че от 23% дълг сега той е 30%. Докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка, аз вече съм оформил документите и днес го давам (Рашков) на съд", разкри лидерът на ГЕРБ.


 

"На Калиакра току-що изплували още 2 машини. Цяла неделя стотици машини ще се въртят. Парадоксът е, че изборната администрация е 100 457 човека. Затова плащаме половин милиард за избори. Всичко това те го заменят с четири човека. Ние само коментираме машините. Аз мисля, че в света няма полицейски началник с повече операции за източване на кредитни карти от мен. Знам какво правят с бялата пластика. Днес, както са и машините, твърдят, че има над 600 карти в повече, които са подготвени за тези машини. Или ако не им стигнат гласовете, пускат фалшива бяла карта", обясни Бойко Борисов.По думите му има 600 карти в повече за изборите. Той изрази надежда, че няма да се наложи да ходят и в друг склад, защото още не са пуснали нито една медия в тези складове.


 

Бившият премиер показа и схемата със семейните връзки в ЦИК. Борисов показа графика на връзките, като разкри, че единият Ай ти служител в ЦИК, който отговаря за софтуера, има съпруга, която е най-довереният служител на "Вътрешна сигурност" в МВР на Бойко Рашков.


 

Според лидера на ГЕРБ въпросните 600 карти в повече ще бъдат между машините за гласуване и ще се използват в изборния ден.


 

"Вие представяте ли си ние да управлявахме и днес да имаме световен рекорд за брой починали на глава на населението. Вие какво щяхте да питате? Месец и половина им говорихме на Радев и Кацаров да затварят и да увеличат ваксинирането. Какво щяхте да ме питате мен сега", обърна се бившият премиер към журналистите. Борисов изрази съмнение, че допълнителните машини са купувани за резервни части."Заради хаоса и в паниката на тях им остана единствено да плашат и репресират хората. Представяте ли си днес ние да бяхме изтеглили пари - половин милиард, и никой да не знае къде отиват тези пари.Представяте ли си досега да не сме предложили проектобюджет за следващата година", възмути се той.


 

Председателят на ГЕРБ разговаря и с 68-годишна жена, която също е сред реприсираните. Тя била питана дали е виждала шефа си скоро, как си тегли заплатата, принуждавали ли са я да гласува за някого.


 

Репресираните граждани обявиха, че се радват на новите улици и на канализациите в града.


 

"Правят така, че Радев само да спечели. Че имаме най-много починали на глава на населението, че имаме хаос и криза в здравеопазването, в икономиката, тях това не ги интересува. И всичко това го прави Румен Радев", отсече бившият премиер.


 

"Хората да не се плашат. Всичко ще свърши на 14 ноември и може би на следващия тур. Тиранията на Радев накрая ще му изяде главата. С Рашков, с Кацаров, които провалиха всичко. И с хаоса в училищата. Какво им остава - да тормозят народа. Тормозете го, вие го уморихте. За два дена си отидоха 460 човека, едно малко село", възмути се Борисов.


 


"Радев, като ги гледа тези жени, не му ли е жал малко, не му ли трепва нещо. Защо праща Рашков срещу тях. Много интересно, в село Труд ходи ли полиция - по пътя на Копринката", попита той.


 

Гражданите пожелаха успех на Борисов и му благодариха за подкрепата.


 

 

Източник: epicenter.bg