Новини - 2020-10-17 18:39:26

Борисов: Отделяме 504 млн. лв за храна за най-нуждаещите се семейства

Новини Борисов: Отделяме 504 млн. лв за храна за най-нуждаещите се семейства

Отделяме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности, съобщи днес премиерът Бойко Борисов на своя профил във Фейсбук.


"Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 година", поясни Борисов.


Той се похвали, че 600 000 души ще се възползват от тези помощи.


"За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст. Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще", обяви премиерът.


Новите социални мерки са продължение на поетите ангажименти от правителството за подкрепа на най-нуждаещите се. Вече се разбра, че от догодина надбавки ще има за всички деца, и че пенсиите ще бъдат увеличени. До увеличението на пенсиите Борисов пое ангажимента за добавки по 50 лв за всички пенсионери, а най-бедните от тях ще получават и допълнителни ваучери за храна.


Снимка: БГНЕС