Свободно мнение - 2021-04-18 07:18:16

Борисов: Летният преврат в "Росенец" е общо действие между ДПС и "Да България"

Свободно мнение Борисов: Летният преврат в "Росенец" е общо действие между ДПС и "Да България"

"Приеха някакво решение в петък, само и само да унижат ГЕРБ. Надявах се, че при Таня Дончева поне ще има някаква юридическа мисъл. 
Къде бяха великите юристи и прависти от "Да България"? От няколко години знам колко им е юридическата мисъл, искам да кажа висока, голяяма, очаквах поне те да се намесят, а не непрекъснато да правят уйдурма с ДПС. Мисля, че вече на всеки му стана ясно, че ГЕРБ и ДПС не са имали, нямат и няма да имат общо, и че целият летен преврат, започващ с Росенец и Христо Иванов, е добре координирано общо действие на "Да България" с ДПС. Едните помните как дойдоха да защитят своя лидер, втвърдиха си партията и излязоха с добър резултат. А пък "Да България" излезе в лицето на Христо Иванов и Мирчев като едва ли не борците срещу ДПС, което ДПС работило с ГЕРБ. Е, нали виждате как гласуват! Сега ще зададете ли въпроса: Има ли тайно, има ли мнозинство, подкрепено между тях си, след като гласуват заедно навсякъде?
Помня, когато аз сменях Станишев след провала на Тройната коалиция, даже остана да живее в държавната вила в "Секвоя" още няколко месеца, тъй като нямаше жилище и аз се съгласих. Каниха ме и на конгресите. Не знаеха ли тогава кои сме?"
Бойко Борисов на конгрес на партия ГЕРБ 18.04.2021