Здраве и спорт - 2022-01-06 17:30:19

Боксьорите от Пазарджик за поредна година показаха силно присъствие на Йордановден

Здраве и спорт Боксьорите от Пазарджик за поредна година показаха силно присъствие на Йордановден

Боксьорите от Пазарджик за поредна година показаха силно присъствие на Йордановден. Александър Николов, Димитър Маринов и Панайот Насков определят себе си като сериозни и консервативни мъже, които изповядват старите български ценности и разбира се православното християнство.
Те са най-последователните, смели и технични боксьори в област Пазарджик, а водачът им е определян като най-добрия в цяла южна България. Техни треньори са братята Андрей и Ангел Поюкови(майстори на спорта, търсени и ценени в най-големите бойни академии в САЩ), небезизвестния Кольо Чифута(бивш треньор на националния отбор по бокс при юношите) и разбира се легендата Серафим Тодоров, който няма нужда от представяне. 
И тази година Богоявленският Кръст бе хвърлен от отец Боян Кочев, който е духовен водач на православните боксьори в Пазарджишко. Отец Боян е „пастир” и на цялата Пазарджишка духовна околия.
Настоящите звезди на бокса от Пазарджик по традиция скочиха в ледените води на река Марица. Основните представители на младежкото боксово обединение в областния град бяха облечени в бели блузи с православни символи. И тази година момчетата на града бяха предвождани от известния спортист и бизнесмен Александър Николов.
Николов е бивш състезател и съосновател на боксов клуб "Тракиец" в областния град. Играл е в някои от най-големите испански и английски боксови клубове, а днес работи като специалист по фирмена сигурност. Той беше и първият, който поздрави Васил Хаджийски, който извади Кръста от реката.Екипът на Свободна медия желае здраве и успехи на младите надежди, и да продължават да работят смело за спортния и обществен живот на родния им град. Честит Йордановден!