Свободно мнение - 2021-06-02 10:49:10

Атанас Костов: За заплатките на едни банкерчета

Свободно мнение Атанас Костов: За заплатките на едни банкерчета

Добро утро,

Днес ми се иска да разкажем за заплатките на герберските банкерчета и колко ние - последната по доходи нация в ЕС, сме плащали за тях! Лондонското сити ряпа да яде! Защо ли! Ето малко цифри:


1. Димитър Радев. Знаете ли, кой е този човек? Той е управител на БНБ и в декларацията си пред КПКОНПИ е декларирал, че му плащаме годишна заплата от 264 958 лева. 

Неговият подуправител Калин Христов е малко по-скромен – със заплата от 223 036 лева на година.


2. С 221 572 лева на година задоволява нуждите си Нина Стоянова. Редно е да припомним, че същата като шеф на финансов надзор към БНБ проспа фалита на КТБ, за който платихме милиарди левове!


3. Продължаваме със заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Диана Йорданова. Та тази госпожа я възнаграждаваме с 203 362 лева на година. Диана Йорданова се считаше за дясната ръка на Менда Стоянова в бюджетната комисия, а сега, като зам.-председател на Комисията за финансов надзор, надзирава частните пенсионни фондове, от които се стопиха 600 милиона лева от нашите пенсионни вноски за два месеца по време на корона-кризата. 


4. Шефът на Йорданова е г-н Бойко Атанасов, който покрива нуждите си през годината само с 211 470 лева. Припомняме ви, че точно той, като шеф на КФН, проспа през 2018 г. фалита на застрахователната компания „Олимпик“, с което нанесе огромни щети на хиляди български граждани! 


5. Моля тук проявете особен фокус. Запознавам ви с топ герберския заплатаджия - г-н Стоян Мавродиев – вече бивш главен изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие. За господин Мавродиев сме отделяли 434 537 лева заплата на година! Разкош!


6. Следва г-н Николай Димитров, който не е главен, а само обикновен изпълнителен директор на банката, се е задоволил само с 380 221 лева годишна заплата!


Лондонско сити ли, айде бе! То било в София! Близо 2 милиона за заплатки на банкерчета на година. За разлика от лондонските частни банки, тук тези шефчета не работят, защото те са просто едни скъпоплатени държавни служители. След поредния обяд са на почивка, защото тя държавната заплатка си върви и я плащаме ние - най-бедните в ЕС. Тези същите раздават кредити за милиарди, тези определят липсата на лихви по влогове, тези “не забелязват” фалитите на банки и застрахователни дружества, на тези заплатаджии дължим огромните банкови такси!


Автор: Атанас Костов

Последни новини