Женско царство - 2020-05-21 19:20:43

10-те продукта, които всяка жена трябва да използва

Женско царство 10-те продукта, които всяка жена трябва да използва

Да, красотата е нещото, към което се стремим всеки ден. И тук числата от ЕГН-то нямат никакво значение. В стремежа си да изглеждат красиви, има хора, които достигат ужасяващи крайности не само с грима, но и с пластичната хирургия. Но преди да се обърнем към подобен вид процедури, ние вярваме, че можем да се погрижим за себе си по далеч по-безвреден, безболезнен и доста сполучлив начин – а именно, като вкараме в ежедневната си рутина индивидуална и простичка грижа с няколко лесни, евтини и достъпни продукта, които селектирахме за вас.1. Мицеларна вода
Първото и задължително условие при правилната поддръжка на лицевата хигиена е правилното почистване на лицето с подходящ за целта продукт. Ние ви препоръчваме това да се извърши с мицеларна вода. Тя е последната иновация в козметиката за почистване и е уникална по своята същност, защото събира в себе си всички досегашни продукти за почистване на лицето като тоалетното мляко, тоник или почистващите мокри кърпички.
Работата с нея и изключително лесна, бърза и проста, което е един от основните плюсове при избора ѝ за почистващ продукт, който да ползвате. Все пак динамиката на съвременната жена налага всичко в деня ѝ да става с минимални усилия и за кратко време. Осен грима, мицеланата вода почиства лицето от всякакви повърхностни нечистотии. В нея няма алкохол или други негативни съставки, които да раздразнят по-чувствителната кожа или очите. Подходяща е за всеки тип кожа и за употреба по всяко време на деня.2. Четка за почистване на лице
Това е електрически уред, предназначен за домашна употреба. Ползите от него са толкова много, че ще ни трябва отделен материал, в който да ги поместим, но основната цел на четката е да премахне мъртвите клетки по кожата на лицето и шията (може и раменете) и по този начин да ускори регенерацията им.
Почистването на лицето с четка подобрява кръвообръщението, което е главен фактор за забавянето появата на бръчките и придаването на младежки и свеж вид на кожата. Ще останете удивени от резултатите, които ще са на лице мигновено.


 
3. Измиващ продукт за лице
Тук ще обърнем внимание на продукт, който бихте могли да ползвате специално с четката за по-добър ефект. Измиващият продукт е важен елемент от поддръжката на лицевата хигиена, защото отстранява всякакви дълбоки замърсявания и остатъци от грим. Защитава хидролипидния слой на кожата, като същевременно осигурява така необходимата хидратация, поддържайки баланса на кожната флора.
Използването на четката с измиващия продукт е задължително, за да премахнете микрочастиците, които влизат в порите като мръсотия, прах, бактерии и други замърсявания.4. Ултразвуков апарат за лице
Гоздеят в нашата селеция, за който сме безмерно благодарни на козметичната индустрия и който прави чудеса с кожата! Процедурите с ултразвук са абсолютно безболезнени и много приятни и релаксиращи, както за вас, така и за вашето лице. Той действа чрез високочестотни вибрации, които проникват в дълбоките слоеве на кожата, като осигуряват нежен и стимулиращ микромасаж.
Благодарение на тях се повишават пропускливостта и абсорбиращите функции на клетките, а с това се улеснява инфилтрацията на активни, хранителни и лечебни вещества, с които са наситени козметичните продукти. Усвоени, тези вещества спомагат за подобряването на различни аспекти от здравето на кожата.
Заедно с това, вибрациите генерират топлина, чийто ефект стимулира кръвообръщението и лимфния поток и тонизира клетките. Процедурите засилват естественото производство на колаген и стимулират регенеративните функции на клетките. В резултат фините бръчки се изглаждат и се подобрява еластичността на кожата.
Повечето уреди за домашна ултразвукова терапия имат само загряващ ефект, но някои марки са подобрили своя продукт и с охлаждащ ефект, чиято цел е порите да се затворят, така използваните кремове и серуми остават в слоевете на кожата и могат да разгърнат пълното си действие отвътре навън.5. Дневен крем за лице
Първото и най-важно нещо, което трябва да знае всяка млада дама е фактът, че крем за лице може и трябва да започне да се ползва в ранна възраст. Той не е предназначен само за жени 30, 40 или 50+. Кремът не е коригиращо средство. Той е средство за поддръжка и превенция на здрава и хубава кожа, но при неправилното ѝ третиране с алкохол, храна, цигари, стрес и всякакви външни фактори, кремът за лице НЕ може да направи чудеса и да сътвори кукленско лице.
Имайте предвид, че трябва много внимателна селекция, когато решите да изберете точния за вас крем. Има регенериращи, успокояващи, хидратиращи, овлажняващи, матиращи и кремове против стареене. Общото между тях е, че всички съдържат активни съставки, които са значими за поддържането на кожата и епидермиса.
Ежедневната употреба на крем за лице предпазва кожата от влиянията на околната среда като слънце, вятър или студ. Подхранва и овлажнява кожата, което води до по-добрата й еластичност.
Въпреки многото ползи от дневния крем, това не значи, че трябва да се откажете от нощната поддръжка на лицето.6. Нощен крем за лице
Ако дневният крем предпазва кожата, то нощният я възстановява и подхранва. Нали сте чували за т. нар. „beauty sleep”? Ами да, това не е просто мит, а действителната реалност, защото всички регенетивни и антиейдж процеси се случват именно през нощта, защото, точно докато спим, кожата по-бързо и ефективно абсорбира съставките. Основната цел на нощния крем е да стимулира производството на колаген, да се бори с процесите на стареене, да подпомага клетъчното обновяване и лечението.
Затова в повечето случаи съдържа колаген и протеини, активни комплекси, витамини и задължително хидратиращи агенти, тъй като през нощта кожата губи влага.
Нощният крем ще възстанови лицето ви от умората през деня и ще обнови всяка клетка на кожата.7. Околоочен крем или серум
Не трябва да забравяме и тази малка, но много важна област около очите, която е коренно различна по физиология от останалата част от лицето. Тя е много тънка и деликатна. Нещото, което вероятно не всички знаят е, че тук последният слой подкожни мастни клетки липсва, а също така няма и потни жлези. Това е и причината да се използва специален крем, който е съвсем различен от останалите кремове за лице.
Нанасянето на крема трябва да става много бавно, нежно и деликатно. С леки потупвания, защото тази зона е много фина и трябва да се прилага минимален натиск. Също така не трябва да забравяте да слагате от крема не само под очите, а и под веждите и от страни на очите, за да има цялостен и комплексен ефект върху лицето ви.8. Термална вода
Това е еквивалентът на „живата вода” от приказките в съвременния ни свят. Ако някой каже, че термалната вода е вълшебна, изобщо няма да преувеличи.
Тя е широкоспектърен продукт, който буквално прави чудеса с вашата кожа и ви кара да се чувствате така сякаш виждате и усещате подобрението си моментално. Предимствата ѝ са безкрайни. Най-важното е, че термалната вода е продукт, който може да се използва НАВСЯКЪДЕ, ОТ ВСЕКИГО, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО, сериозно!
Ето и някои приложения на термалната вода, за да затвърдим окончателно мнението ви за нея. Можете да я използвате при всякакъв вид раздразнение на кожата, при зачервявания на лицето, при слънчеви изгаряния, след демакииране, след бръснене, кола маска или епилация, след спортуване, за освежаване по време на пътуване, в офиса, на разходка, в магазина или мола, след хирургични и дерматологични процедури и дори можете да си я позволите при зачервявания на бебешкото дупе.
Последните два продукта от този списък, може би, ще ви изненадат, но ние искаме да обърнем специално внимание на това, че красотата първо идва отвътре и после я поддържаме с козметични процедури. На всички ни е ясно, че правилното хранене, живата и чиста храна и спортуването са основните елементи, които ни поддържат млади, красиви и здрави. А тези два продукта ще са ви от огромна полза, за да завършите почти идеално поддръжката на своята красота.9. Йонен детоксикатор
Той е високотехнологично устройствo, което с помощта на водната детоксикация помага на тялото да се пречиства само. А всички знаем, че детоксикацията или т. нар. изхвърляне на токсините от тялото, е предпоставка, освен за здрава и за много красива, нежна и чиста кожа.
В процеса на детоксикация, тялото отделя токсините като частици, оцветяващи водата в различен цвят. По тях може да се съди за органите, които се пречистват.10. Специални хапчета и хранителни добавки за коса, кожа и нокти
Тези продукти са иновативни хранителни добавки, които подобряват структурата и еластичността на кожата и оказват благоприятно влияние за растежа на ноктите. Те ускоряват образуването на еластин и колаген. 
Също така благоприятстват развитието на богатите на кератин клетки и спомагат за растежа на косата и ноктите.
Тези хранителни добавки са изцяло природосъобразни и насочени към такъв начин на живот. Те съдържат вещества, от които се нуждае не само кожата ни, но и всеки друг орган в нашето тяло. В зависимост от това кое ви е нужно лично на вас, наборът от видове е безкраен и вие можете съвсем спокойно да ги редувате, за да си набавите необходимия ви комплекс минерали.Източник: 10te.bg
Автор: Марина Делева

Последни новини